Start jubileumjaar Historische Kring Haaksbergen

Afgelopen weekend gingen de festiviteiten van start rond het 50-jarig jubileum van de Historische Kring Haaksbergen.

Afgelopen zaterdagavond en zondag was de Historische Kring weer present tijdens het Winter Wonder Weekend op de Markt in Haaksbergen. Ook de deuren van het Historisch Centrum waren geopend voor bezoekers om de fototentoonstelling `Om niet vergeten`te bezoeken, die het startsein vormde van het jubileumjaar van de 50-jarige Historische Kring Haaksbergen.
     In maart 2017 is het vijftig jaar geleden dat de Historische Kring Haaksbergen is opgericht. De start van de feestelijkheden ten behoeve van dit jubileum vond afgelopen vrijdag 16 december plaats in het historisch centrum. Voorzitter Wim Oltwater opende de middag en heette alle aanwezigen van harte welkom.
Daarna was de microfoon voor Gerrit Noordink, de samensteller van het fotoboek 'Om niet te vergeten'. Hij schetste in het kort de totstandkoming van het fotoboek, waaraan meer dan een jaar gewerkt is. Gerrit bedankte tot slot de mensen die geholpen hebben met de samenstelling van het fotoboek. In het bijzijn van een groot aantal leden van de Historische kring  en genodigden werd het eerste exemplaar in ontvangst genomen door wethouder Ellen Prent, als vertegenwoordigster van het College van Burgemeester en Wethouders. Mevrouw Ellen Prent sprak een kort dankwoord, waarna het glas geheven werd op de start van het jubileumjaar. Daarna werd er nog gezellig nagepraat onder het genot van een drankje en een hapje.
     Na de officiële presentatie van het fotoboek was het tevens verkrijgbaar in de boekenkraam van de Historische Kring op de markt. Het fotoboek is nu al een groot succes. De eerste druk van driehonderd boeken was voor de sluiting van het Winter Wonder Weekend al verkocht. Inmiddels heeft de Historische Kring opdracht gegeven tot het drukken van een tweede oplage. Wanneer u nog graag een fotoboek wilt, kunt u een exemplaar reserveren. Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of bel tijdens openingstijden naar 053 -5742374.

Foto`s presentatie fotoboek: Henk Krooshof