Noaberweg Haaksbergen-Ahaus 2016

De Historische Kring Haaksbergen en de Heimatverein Ahaus organiseren op zaterdag 28 en zondag 29 mei 2016 weer de Noaberweg, een 2-daagse cultuur-historische fietstocht

Haaksbergen-Ahaus. Met o.m. een hotelovernachting en gidsen onderweg inbegrepen. Liefhebbers van natuur en cultuurhistorie nodigen wij van harte uit deel te nemen aan de tweedaagse grensoverschrijdende fietstocht over de 'Noaberweg', een gezamenlijk initiatief van de Historische Kring Haaksbergen en Heimatverein Ahaus.
Deze tweedaagse fietstocht met overnachting in het Ahauser Ratshotel en een stadswandeling door Ahaus vindt plaats op zaterdag 28 en zondag 29 mei a.s. De tocht voert in de vorm van twee lussen die samen een acht vormen door de fraaie grensregio van Haaksbergen naar Ahaus. Onderweg vertellen gidsen van de Historische Kring Haaksbergen en de Heimatverein Ahaus de deelnemers boeiende verhalen en wetenswaardigheden over de natuur en bezienswaardigheden.
De molen met boerderij-restaurant-bakkerij “De Haarmühle” vormt tussen de middag het centrale punt van samenkomst van de Duitse en Nederlandse deelnemers. Het is ook een prachtige plek waar het partnerschap tussen Haaksbergen en Ahaus alweer drie jaar geleden werd geleden werd bekrachtigd.

Organisatieoverleg Haaksbergen-Ahaus

Zaterdag 28 mei a.s. verzamelen de Nederlandse deelnemers zich bij de VVV in Haaksbergen. We vertrekken daar om 09.30 uur. Voor het vervoer van de bagage wordt gezorgd.
Vanuit het centrum van Haaksbergen gaan we via windmolen 'de Korenbloem' zuidwaarts richting het park 'Scholtenhagen' het 'Lankheet' en de 'Oostendorper Watermolen' naar het Haaksbergerveen. Bij de parkeerplaats aan de Niekerkerweg wordt dan kort gepauzeerd voor een kop koffie of thee. Hierna wordt de route vervolgd via het veen naar de 'Haarmühle', waar gelegenheid is om samen met de fietsers uit Ahaus op het terras te kunnen lunchen.
Rond de klok van 14.00 uur vervolgen we dan de fietstocht. Via een mooie natuurlijke  route gaan we naar Alstätte en Wessum. En dan binnendoor naar de eindbestemming in Ahaus. De aankomst daar verwachten we tegen 17.00 uur waar ingecheckt wordt bij het Ahauser Ratshotel waar vervolgens het diner kan worden genoten.
Als afsluiting van de eerste dag nemen vrijwilligers van de Heimatverein Ahaus -indien nog energie over is- de deelnemers mee voor een stadswandeling door Ahaus.
Zondag 29 mei wordt de tocht om 09.30 uur na het ontbijt vanaf het hotel hervat. Via Wüllen en Ottenstein gaan de deelnemers huiswaarts  In Ottenstein wordt 's morgens kort gepauzeerd voor een kopje koffie. De Duitse club fietsers vertrekt ook na hun ontbijt gelijktijdig vanaf Resort Bad Boekelo om de Nederlanders weer bij 'De Haarmühle' te kunnen ontmoeten en ervaringen te kunnen uitwisselen.
Na de lunch gaat de route via het Witte Veen, het dorp Buurse, het Buurserzand,  villa 'Zonnebeek' en de zandafgraving aan de Rutbekerveldweg terug naar Haaksbergen waar het Historisch Centrum et eindpunt is. De aankomst daar wordt omstreeks 17.00 uur verwacht. De deelnemers nemen daar afscheid van elkaar en vertrekken huiswaarts nadat de bagage weer in ontvangst is genomen.
Heeft u belangstelling om mee te fietsen met de tweedaagse Noabertocht? Inschrijven kan bij VVV Haaksbergen.

De tweedaagse Noaberweg fietstocht kost € 45,00 p.p. gebaseerd op logies in een tweepersoonskamer en € 65,00 p.p. gebaseerd op een eenpersoonskamer.
In de prijs is inbegrepen zijn
• tweedaagse fietstocht over de Noaberweg
• logies met ontbijt in het hotel
• vakkundige begeleiding door gidsen van de Historische Kring Haaksbergen en Heimatverein Ahaus
• een stadswandeling door Ahaus eveneens onder begeleiding
• bagageservice en informatiemateriaal

Niet in de prijs begrepen zijn
• koffie/thee bij de stops onderweg
• de lunch bij de Haarmühle
• het diner 's avonds in het hotel
• ook overige consumpties en reisverzekering

Inschrijven:

Wilt u meefietsen met de tweedaagse ‘Noaberweg’ fietstocht?  Schrijf u dan in bij VVV Haaksbergen, tel. 053 5721211 of via email naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Inschrijven kan t/m 29 april a.s.  Aanmelden en betalen doet u dus rechtstreeks aan de VVV Haaksbergen.