Noaberweg Haaksbergen-Ahaus 2016

Ook dit jaar zal er een arrangement komen van de cultuur-historische fietstocht tussen Haaksbergen en Ahaus met één overnachting en een omlijstend programma.

De  groep vrijwilligers die aan de Nederlandse kant tekent voor de organisatie bestaat uit Dick Hilarius, Peter Eijkholt, Clemens Wentink en Jan Goorhuis. Zij hebben maandag in Ahaus overleg gehad met hun Duitse collega’s van de Heimatverein Ahaus. Natuurlijk maakt de organisatie van zo’n grensoverschrijdende tocht met zowel Duitse als Nederlandse deelnemers overleg noodzakelijk. En dat gezamenlijke overleg gebeurt in een historische omgeving namelijk in het prachtige Schloss Ahaus.

De data zijn nu definitief vastgelegd op zaterdag 28 mei en zondag 29 mei as.

Als startplaatsen voor de deelnemers zijn wederom de pleinen voor de VVV-Haaksbergen en de Tourist Information Ahaus aangewezen. De te fietsen route zal enigszins afwijken van de voorgaande jaren, maar de deelnemers wel langs prachtige historische objecten en door mooie natuur leiden. Ook is men het eens geworden over de koffiestop onderweg, het gezamenlijke avonddiner en de hotel accommodatie. Verdere onderwerpen van gesprek waren onder meer de te volgen route en het vervoer van de bagage.

De fietstocht wordt begeleid door vrijwilligers die de gasten in dat weekend begeleiden en informatie geven over de interessante plekken en gebouwen die worden aangedaan. De vertegenwoordigers van Haaksbergen hebben daarvoor al een beroep gedaan op vrijwilligers van de Historische Kring om hen bij te staan. Ook anderen die een steentje aan dit mooie project willen bijdragen, zijn van harte welkom. Wilt u dat weekend een dagdeel meefietsen als begeleider dan kunt u zich melden bij de contactpersoon hiervoor is Peter Eijkholt. Zijn e-mailadres is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto: van links naar rechts: vooraan Ralf Büscher, Bruno Wolf beide van de Heimatverein, Jan Goorhuis, Clemens Wentink, Dick Hilarius, Peter Eijkholt van de HKH en vooraan Bernhard Heying ook van de Heimatverein.

Flyer uit 2014

Bron 2