Heropening tentoonstelling Dorpscafés

Het was voor onze Historische Kring een bijzondere gebeurtenis. Een expositie in een zeer bekende galerie/woonwinkel in ons eigen dorp.
De familie te Lintelo was onder de indruk van de fototentoonstelling over de Haaksbergse cafés in het eigen onderkomen van de Kring gelegen aan de Markt 3 te Haaksbergen. De presentatie van “ Dorpscafés in Haaksbergen”  van december jl. was een overdonderd succes geweest. Nostalgie vierde tijdens dit wintergebeuren hoogtij. Ofschoon velen, zeer zeer velen een bezoek aan ons centrum hadden gebracht bleek de honger naar het verleden en heden van Haaksbergen nog lang niet gestild. Slecht twee dagdelen konden de mensen genieten van de talrijke foto’s van cafés van vroeger en van nu. Te weinig!

Het aanbod van de familie te Lintelo werd door de organisatoren van de Kersttentoontelling met beide handen aangenomen. Tonnie en zijn vrouw Annelies stelden voor lagere tijd een deel van hun expositieruimte gratis ter beschikking aan de Historische Kring.
Wim Oltwater opende deze fototentoonstelling op vrijdagmiddag 12 januari voor een aantal genodigden. Een nadrukkelijk welkom voor allen maar in het bijzonder de ereleden van de Kring Jan Leppink en Hendrik Scholten.
De showroom van Te Lintelo staat op een bijzondere plek. Vroeger was hier een van de bekendste hotels/cafés van Haaksbergen gevestigd: Spoorzicht van eigenaar H.W.(Hendrik) Eijsink, later van de eveneens beroemde Jan Eijsink. Henk Krooshof had samen met Johan Veldhuis extra aandacht geschonken aan dit logement.

Als voorzitter van de HKH dankte Wim Oltwater de familie te Lintelo en de organisatoren en hij vertelde in het voorbijgaan nog even dat de tentoonstelling vanaf Pasen te zien zal zijn in het bejaardencentrum “t Saalmerink”.