Nieuws!

Kerstmarkt en Foto-tentoonstelling groot succes

De Historische Kring en binnen en buiten: Een groot feest

Massaal kwamen de inwoners van Haaksbergen e.o. het afgelopen weekend naar ons Historisch Centrum om toch eens even een stukje nostalgie te beleven. En dat hebben ze.
Het was een weerzien met een deel van het verleden dat ontzettend veel emoties en verhalen opleverde.
Ons aller Haaksbergen kent een rijke en gevarieerde geschiedenis. Zeker niet saai. En dat bleek ook wel uit de indrukwekkende fototentoonstelling “Cafés in Haaksbergen”. Met honderden tegelijk kwamen zaterdag 16 en zondag 17 december de mensen naar het onderkomen van de 50-jarige Historische Kring. Meer dan 600 mensen keken naar vergeten of bijna vergeten foto’s van vroeger. De hoffotograaf van de Kring - Henk Krooshof - had zo’n kleine 60 foto’s uit het archief gehaald. Herkenbare foto’s van cafés uit de kern van Haaksbergen, de omgeving, de Veldmaat, Buurse en De Hoeve.
De aanwezige vrijwilligers van de Kring luisterden met belangstelling naar de soms kleurrijke verhalen die de bezoekers elkaar vertelden. Het ene nog mooier dan het andere. Misschien een beetje aangedikt maar dat hindert niet na zoveel jaren. Leuk was het, gezellig en informatief. Deze tentoonstelling bracht ook onverwachte gegevens boven tafel die uiteraard door de medewerkers in een later stadium geverifieerd gaan worden. Een bijkomend effect van dit ludiek gebeuren was zeker ook dat het ledenaantal aanzienlijk steeg. Kort en goed: het was een klapper, het was grandioos. Met dank aan het handjevol mensen dat dit evenement op poten heeft gezet.
Want niet alleen binnen in het eigen onderkomen gaf de feestvierende Kring acte de présance. Ook buiten, op de traditionele kerstmarkt, stonden vertegenwoordigers achter een grote kraam aandacht te vragen voor de talrijke activiteiten van de Kring. De bijna vaste ploeg wist mensen te interesseren voor de diverse activiteiten die elke keer weer opnieuw door de Historisch Kring Haaksbergen worden georganiseerd. Grandioos zoals de inzet van ook die groep medewerkers genoemd mag worden.

Tekst: Jan van de Zanden
Foto’s: Henk Krooshof klik hier.

Bekijk hier ook de Facebookpagina van Oud-Haaksbergen