Nieuws!

Nieuws

Lezing Vooruitboeren

De stille revolutie op het platteland
In het kader van 100 jaar CLV organiseerde de Historische Kring 10 mei j.l. een bijeenkomst in de “Oude molen”. Ewout van der Horst schrijver van het boek “Vooruitboeren Overijssel” verzorgde een boeiende avond over de stille revolutie op het platteland. Met veel beeldmateriaal kwamen veel onderwerpen aan de orde, zoals ruilverkaveling,bedrijfsopvolging,mechanisatie,landbouwvoorlichting, schaalvergroting, mestproblemen  en duurzaamheid.
De door hem geïnterviewde Haaksbergse boeren waren in de zaal en werden bij de discussie betrokken. Centrale vraag was …Wat kan er nog meer veranderen en welke gevolgen heeft dat? Aan het eind van de avond werd de parate kennis over het  boerenleven getest met een kwis. Tenslotte konden aanwezigen inschrijven voor het boekje 100 jaar CLV. Petje af voor deze informatieve en relaxte avond.

Foto's Wim Oltwater klik hier.

 

Lees meer...

JUBILEUMOAMND

Vrijdagavond 31 maart jl. vierde de Historische Kring Haaksbergen in het Theater de Kappen haar 50 - jarig bestaan. En hoe!

Een luid applaus klonk aan het eind van de avond toen vrij onverwachts het Haaksbergs volkslied ten gehore werd gebracht. Op de achtergrond werden de schitterende beelden (Gerard Vaanhold) vertoond van onze prachtige gemeente en verscheen de tekst van het lied groot in beeld. Vol genoegen hebben de leden van de Kring genoten van de prima verzorgde avond die de jubileumcommissie georganiseerd had. Het theater De Kappen was tot de nok toe gevuld met enthousiaste leden van de Kring, leden die het geluk hadden gehad een kaartje te bemachtigen.

Na het welkomstwoord van de  HKH voorzitter Wim Oltwater – hij sprak in het Twents- nam Thea Kroese de leiding van de avond. Namens de gemeente Haaksbergen bracht wethouder E.Print de gelukwensen over. Ook onze partner de Heimatverein Ahaus vertegenwoordigd door o.m. Bernard Heying liet uiteraard van zich horen. Daarna kon het gevarieerde programma gestart worden. 

De Nostra Dames met hun zang, Marga Kool met haar o zo herkenbare verhalen, Gerrit Kraa met zijn vertelling, Arie Jansen en Gerrit Dannenberg met hun poëzie en tenslotte Jan Riesewiek uit Losser met zijn onwijs gave humor, wisten de bezoekers te in de ban te houden. Luchtig en ontspannen. 

De commissie had in de gedachte een echte Twentse avond en dat is ervan gekomen. Vol overtuiging gaven de artiesten de aanwezigen het feestgevoel met als op stekertje vooraf koffie met een versierd petitfour. Zoals reeds gezegd, de avond werd besloten met het Haaksbergs volkslied en mooier kon het eigenlijk niet.

Foto’s: Henk Krooshof

 

Lees meer...
Abonneren op deze RSS feed

Openingstijden Historisch Centrum

Maandag     19.00-22.00 uur
Dinsdag       13.30-17.00 uur
Donderdag  19.00-22.00 uur
Vrijdag         13.30-17.00 uur  

Contactgegevens

Historische Kring Haaksbergen
Markt 3 - Souterrain Gemeentehuis    
7481 HS  HAAKSBERGEN
Tel.: 053-5742374
E-mail: info@historischekringhaaksbergen.nl 

Bankrekeningen

Voor schenkingen en giften:
Rabobank: NL76RABO0324229917
ANBI-nr. 805608837-67654
Voor lidmaatschap en abonnement:
Ing: NL23INGB0002547699

Overige gegevens 

Kamer van Koophandel: 40073806
Fiscaal nummer: 805608837-67654 
Statuten

  Bekijk hier ook de Facebookpagina van Oud-Haaksbergen